Ledig dag.
Glutenfri pizzadeg
2 små pizzor
1 dl havregryn
0,75 dl vatten
½ krm salt
½ msk olivolja
1 dl sojamjöl
Finfördela havregrynen i en mortel eller mixer. Blanda vatten och de finfördelade havregrynen, låt svälla minst 15 minuter. Blanda i övriga ingredienser och knåda ihop till en smidig deg.
Kavla ut till två små pizzor på ett bakplåtspapper.
Lägg på din favoritfyllning och skjutsa in pizzorna i ugnen på en baksten eller en varm plåt.
Grädda ca 10 minuter i 250º C.
Lite nyttigare pizzadeg från fullkornsfia.
Filmen som vi såg hette Husk. Helt okej faktiskt. En rysare såklart. Det som vi gillar bäst, utom Fredrik då. Stackarn. haha :P
Vad denna dag bjuder på vet jag inte. Funderar på att att gå en promenad. Det är finväder idag. Dock lite halvstorm men det överlever man.
Tjipp!