Müsli
Jag är sugen på att göra en egen müsli. Jag börjar tröttna på gröt och sommaren tycker jag inte om äta varm frukost. Jag hittade den här receptet i en annan blogg. Ska nog göra den snart nån gång.
200 g nötter av valfri sort (jag föredrar hasselnötter, cashewnötter och mandlar)
2 dl solrosfrön
Ca 8 dl dinkelflingor eller sojaflingor eller 50/50
1 dl hela linfrön
Ca 2 dl vatten
4 msk olja
3 msk honung
kanel
kardemumma
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka nötterna och blanda tillsammans med flingor, linfrön och solrosfrön. Blanda vatten, olja och honung och häll över blandningen. Rör om med händerna. Bred ut blandningen på en bakplåtspapperklädd plåt. Krydda över kanel och kardemumma efter smak.
Grädda i ugnen ca 25 min. Rör om då och då. Müsli kan lätt brännas vid.
Förvara müslin i en burk med lock på.