Tänkte...

...göra ett inlägg om min kvällsmat men blev äcklad av det jag ser på tv. En dokumentärfilm om hur maten vi stoppar i oss egentligen produceras. Den är från USA. Där är dem alltid värst. Tydligen så matar dem korna med majs, eftersom det är billigt att odla. Och korna är inte "gjorda" att äta majs utan gräs såklart. Detta gör att de inte smälta majsen och det bildas E.coli bakterier i korna. Som sedan sprids från ko till ko eftersom de står tätt tillsammans och även står i sin avföring. Så det betyder att E.coli bakterien är i korna när de slaktas och fortfarande finns kvar när vi ska äta dem. Dokumentären visade en liten pojke som blev smittad genom hamburgare och dog 12 dagar senare! 12 dagar!
För att dessa industripampar ska tjäna mer pengar och effektivisera systemet.

De säger även att om man matar korna med gräs i 5 dagar så försvinner 80% av E.coli bakterierna.


Så sjukt! Jag blir så förbannad! Det här är ännu en anledning till att man ska bli vegeterian.

Dokumentären heter Fodd Inc.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0