LCHFrecept.
Vi äter fortfarande LCHF. Vikten går sådär mest för att jag inte har kunnat äta strikt efter LCHF när jag har mått dåligt. Men nu hoppas jag att det ska bli ändring på det. Magen mår bättre att käka LCHF. Det märks tydligt de gånger jag har ätit mer kolhydrater. Magen sväller upp på en gång och man blir väldigt gasig i magen. Mindre trevligt.
Iaf tänkte jag bjuda på två enkla maträtter som jag brukar göra. Det är fördelen med LCHF; det går enkelt och snabbt att laga mat. Och det blir så gott med all grädde och smör i maten.
Kycklinggryta
En hel färdiggrillad kyckling
2 paprikor
Massa grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
Citron
Gör så här:
Rensa kycklingen och hacka den i mindre bitar. Hacka parikorna. Släng i en rejäl smörklick i kastrullen/grytan. Stek paprikorna först, ha sedan i kyklingen. Häll på grädde tills nästan allt är täckt. Krydda med salt, vitpeppar och citronsaft. Rör om mig och låt koka ihop. Färdigt!
Fiskgratäng
Fryst vit fiskblock, typ sej eller liknande.
Grädde
salt
Vitpeppar
Dill
Riven ost
Tina fisken. Blanda ihop ca 3-4 dl grädde med salt, vitpeppar och dill. (Har inga exakta mått utan häll på tills man är nöjd). Lägg fisken i en ungsfast form häll över gräddblandningen. Ös på ost, det ska vara rejält med ost.
In i ungen på 200 grader i ca 20-30 min.
Enkelt och gott!
Iaf tänkte jag bjuda på två enkla maträtter som jag brukar göra. Det är fördelen med LCHF; det går enkelt och snabbt att laga mat. Och det blir så gott med all grädde och smör i maten.
Kycklinggryta
En hel färdiggrillad kyckling
2 paprikor
Massa grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
Citron
Gör så här:
Rensa kycklingen och hacka den i mindre bitar. Hacka parikorna. Släng i en rejäl smörklick i kastrullen/grytan. Stek paprikorna först, ha sedan i kyklingen. Häll på grädde tills nästan allt är täckt. Krydda med salt, vitpeppar och citronsaft. Rör om mig och låt koka ihop. Färdigt!
Fiskgratäng
Fryst vit fiskblock, typ sej eller liknande.
Grädde
salt
Vitpeppar
Dill
Riven ost
Tina fisken. Blanda ihop ca 3-4 dl grädde med salt, vitpeppar och dill. (Har inga exakta mått utan häll på tills man är nöjd). Lägg fisken i en ungsfast form häll över gräddblandningen. Ös på ost, det ska vara rejält med ost.
In i ungen på 200 grader i ca 20-30 min.
Enkelt och gott!
Kommentarer
Trackback